Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk
A A A
 

Nyheter

Start en ryddedugnad - Strandryddedagen 2018

13.04.2018

Skjermbilde 2018-04-13 kl. 11.01.06.png

Synes du også det er for dumt at havet og strendene våre fylles opp med plast og søppel? Vil du bidra til et renere miljø for oss mennesker men også for dyrelivet?

Her får du vite alt hva du trenger å vite for å delta på årets beste dugnad; Strandryddeuka 5.-13.mai!
(Saken vil bli oppdatert underveis)

Hvem kan delta og hvordan?

Alle kan delta. Bedrifter, barnehage, skoler, enkeltpersoner, venner, nabolag, lag og foreninger.

Dette må du gjøre: 

  1. Gå inn på www.holdnorgerent.no/ryddeportalen
  2. Register hvor du vil rydde og når/ eller meld deg på en åpen aksjon
  3. Ta kontakt med rådhuset i din kommune. Her får du utdelt utstyr og skjema til ryddeaksjonen.
  4. Rydd det den strandsonen du ønsker å rydde
  5. Meld inn til HRS når du har ryddet. Se viktig info under om plassering av sekker og rapportering til HRS.
  6. Ta gjerne et bilde mens ryddeaksjonen pågår, eller av oppsamlet avfall og publiser dette på våre facebooksider. Beste bilder vinner 1.000 kroner.
  7. Nyt en ryddigere strandsone med god samvittighet

 

Plassering av sekker og rapportering

For at HRS skal vite om hvor ryddeaksjonene er, er det viktig at alle ryddelag melder dette inn via hold norge rent sin ryddeportal (se link over), eller via dette skjemaet

Ettersom vi blir å kjøre mest mulig miljøvennlig, blir vi å legge opp ruter for innsamling etter strandryddeuka. Det er derfor veldig viktig at alle ryddelag sikrer sekkene mot vær og vind.

Vi henter sekkene med våre renovasjonsbiler eller andre biler vi har i området. Dette er store, tunge biler. Det er derfor viktig at sekkene blir plassert ved veier, hvor våre biler kommer seg fram. Sekkene skal plasseres godt synlig ved utkjørsler. Dette er for at våre sjåfører trygt skal kunne laste på sekkene, og samtidig heller ikke være til hinder for annen trafikk.

 

Rydding utenom strandryddeuka

Vet du om områder som ikke er tilgjengelige for rydding i selve strandryddeuka, men som du ønsker å rydde på et senere tidspunkt? Ta direkte kontakt med oss på avfall@hrs.no, så finner vi en løsning.

 

#strandryddedagen #hrs #miljø #marinforsøpling #avfallpåavveie #ryddenstrand #ryddhavbunnen #ryddetvassdrag #ryddeninnsjø #tavaha #plukkanopp #visomplukker #strandryddedagen2018 #sammenryddervinorge #stoppforsøplingen #holdnorgerent