Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk
A A A
 

Publiser her ved kun nyhetsarkiv

Pressemelding - Vårens vakreste eventyr

30.05.2018

P R E S S E M E L D I N G

 

Bilde 1 - 4 kl vår-18.JPG

Vårens vakreste eventyr

 

Kulturskolen i Tysfjord starter en hektisk vår og sommer med kulturskolekonsert i Kjøpsvik onsdag 6. juni kl 18.00 i aulaen på Kjøpsvik skole.  Videre vil det bli konserter på Drag og Storjord i ukene som kommer. Lørdag 21. juli deltar kulturskolen under Norcems feiring av 100-års jubileum og 10.-11. august er kulturskolen å treffe på Drag Aktivitetsmarknad. Sommerferie bli det lite av i år, men ingen klager.

 

Gjennom skoleåret øves det fram mot vårkonsertene. Disse konsertene er kjernen i kulturskolens virksomhet. Elevene får da vist seg fram på en profesjonell arene samt at det rekrutterer nye elever.

 

17 elever fra Kjøpsvik deltar i grupper og som enkeltartister med totalt 13 innslag. Vi får høre band, sanggrupper og solosang. I år som tidligere vil et eget husorkester bestående av Beathe Knutsen, Rune Pedersen, og Johannes Formanowski delta for å løfte frem flere av kulturskolens enkeltartister. Musikken spenner fra moderne sanger til eldre klassiske melodier.

 

Hele 4. klasse (bilde 1) har i år startet band. De har kun vært med et år, men vil være med å delta med tre innslag. En av sangene framføres som band hvor det spilles trommer, bass og piano foruten sang. Guttene i klassen er med å synger på en sang. Klassen viser stor entusiasme og har skrevet den ene sangen og teksten selv «Summer life».

 

Marthe Nikolaisen (bilde), er avgangselev og har vært med i kulturskolen på sang i 5 år. Hun har hatt en fantastisk utvikling fra barnesanger til krevende hymner av artister som Celine Dion med flere. Det er med glede og sorg vi sender henne ut i verden. Marthe vil delta med flere nummer på konserten, vi gleder oss.

 

Tysfjord kulturskole vil benytte anledningen å takke private personer i Kjøpsvik som bidrar økonomisk med pengegaver. Det er av stor betydning og disse beløpene kommer elevene direkte til gode.

 

Alle er varmt velkommen til kullturskolekonserten, hvor det også blir salg av kaker, kaffe og brus. Kun bruk av kontanter !

Bilde 2-Marthe Nikolaisen vår-18.jpg ny.jpg ny.jpg

Vedlegg:

  • Bilde 1: 4.kl Erica Pettersen, Anders Formanowski, Jakob Aspheim, Angelica Eriksen, Anna Helland.
  • Bilde 2: Avgangselev Marthe Nikolaisen.

Mvh

Johannes Formanowski

Rektor Tysfjord kulturskole.

Tlf 99 42 72 90.johannes.formanowski@tysfjord.kommune.no