Pressemelding kulturmøte Nye Narvik

24.01.2019
De jobber med det samme, men ikke alle har møttes før: - Det skjer noe når du får samlet folk
Arbeidet med å bygge nye Narvik kommune er i gang - og kultursiden er blant de som har kommet godt på vei. Byggingen av en felles kommune er delt opp i flere forskjellige prosjektgrupper bestående av medlemmer fra Ballangen, Tysfjord og Narvik kommuner.

Denne uken startet delprosjektet for kultur opp med et fellesmøte for de som jobber i sektoren. De inviterte nettopp alle de som jobber med kultur i de tre kommunene for å få deres innspill i prosessen videre.

- Det skjer noe når du får samlet folk. Etter bare kort tid oppsto det nye ideer. Kulturfeltet er et område som kan få til mye spennende når man ser forbi grensene vi har i dag. Mange av oss jobber i samme sektor, men har ikke møttes før, sier Gaute Skoglund.

Sammen med tillitsvalgt Frode Strøm utgjør Gaute Skoglund fra Ballangen kommune, Randi Melgaard fra Narvik kommune og Lars Filip Paulsen fra Tysfjord kommune delprosjekt-gruppen for kultur. Kommunesammenslåingen er delt opp i flere delprosjekter som alle går parallelt. De til sammen 16 delprosjektene skal alle levere en rapport til fellesnemnda for nye Narvik kommune nå i vår.

- Det er et stort arbeid som skal gjøres, og det er tre kommuner som alle skal ivaretas. Jeg synes det var veldig fint med en kickoff for kultursektoren. Dette er en viktig start og gir oss et grunnlag i det videre arbeidet. Innspillene er med å bidra til å stake ut en visjon for arbeidet som skal gjøres fremover, sier Lars Filip Paulsen, enhetsleder for kultur, næring og utvikling i Tysfjord kommune.

- Vi er tre kulturenheter som skal bli en kulturenhet, som skal gi et godt tilbud til hele den nye kommunen. Vi ønsket å invitere alle kulturarbeiderne både for å informere dem, men også idemyldre på hvordan vi ser for oss fremtiden, sier Randi Melgaard, enhetsleder kultur i Narvik kommune.

Prosjektleder for nye Narvik kommune, Viggo Dale, presenterte status for kommunesammenslåingen for deltakerne.

- Gjennom rapporten skal de definere hva er de viktige målene, og hva er de viktigste satsningsområdene innen kultur for nye Narvik kommune. Jobben gruppene gjør handler både om å lage en oversikt, men også et kunnskapsgrunnlag til arbeidet med å designe den nye kommunen vi nå skal lage, sier Viggo Dale.

- Det er lett å glemme at det er ikke slik at en kommune skal bli en del av en annen kommune, vi bygger en helt ny kommune fra grunnen av. Det arbeidet er nå i gang for fullt, sier Viggo Dale

gruppen (2).jpg
GRUPPEN: Fra venstre: Gaute Skoglund, enhetsleder for kultur og voksenopplæring i Ballangen kommune, Randi Melgaard, enhetsleder kultur i Narvik kommune og Lars Filip Paulsen, enhetsleder for kultur, næring og utvikling i Tysfjord kommune.

samlet (2).jpg
SAMLET: Delprosjekt-gruppen for kultur i nye Narvik kommune samlet denne uken så mange de klarte som jobber med kultur i de tre forskjellige kommunene.

Alle bildene er Foto: Kristoffer Klem Bergersen/Nye Narvik kommune