Giella Norsk - NorwegianGiella Sami - Samisk
A A A

Lulesamisk bokbuss

Hovedbibliotek // Drag filial // Storjord filial

 

Vi har noen digitale tjenester vi oppfordrer våre brukere til å benytte:

 

   
Lulesamisk bokbuss  
Drag Filial  
Postboks 24  
8271 DRAG  
   
Besøksadresse: Gammelskolen, Drag
   
Telefon: 90 07 44 10
E-post: Bokbussen
   

 

Den lulesamisk bokbussen eies av Tysfjord kommune. Den drives administrativt som en del av Tysfjord Bibliotek, men finansieres med hjelp fra Sametinget, Nordland fylkesbibliotek og deltakerkommunene. Tysfjord bibliotek og bokbussen har et fritt utbytte av bøker og annen media, og bokbusskontoret er samlokalisert med Drag filial. Bussen kjører i store deler av det lulesamiske området. Den lulesamiske bokbussen skal bestrebe seg på å gi et godt tilbud av samiske bøker, først og fremst lulesamisk. Videre skal bussen tilby bøker om samisk kultur og historie, samt ha informasjonsmateriell om Sametinget. I tillegg tilbys det skjønn- og faglitteratur på norsk både for barn og voksne.

Tysfjord, Hamarøy, Fauske, Sørfold, Evenes og Narvik er de kommunene i Norge der bussen har regelmessige stopp. I tillegg til dette så kjører bussen også i Gällivare kommun i Sverige. Jokkmokks kommun i Sverige har bestemt seg for å bygge opp en egen samisk bokstamme, og de takket for seg i januar 2010.

Bokbussen har ca. 3000 bøker og lydbøker for barn, ungdommer og voksne. Du kan låne litteratur, musikk og video som spesielt omhandler samer og samisk kultur, samt samiskspråklig litteratur. Videre finner du også allmenn litteratur på norsk. Du finner også informasjon fra de deltakende kommunene og Sametinget. Utlån fra bussen er gratis. Lånetiden er normalt på fire uker. Låneren har ansvar for det som er lånt. Bøker du har lånt på bussen kan leveres inn også på bibliotekene i de deltakende kommunene. Ombord på bussen kan bøker reserveres til neste bokbussdag. Ønsker du å forlenge lånetiden eller forhåndsbestille bøker, kan du også ringe til bokbussen.

Kontakt bokbussen hvis du ønsker å benytte deg av tilbudet!


Bokbussens kjøreruter:

Hovedbibliotek // Drag filial // Storjord filial