www.tysfjord.kommune.no

Sprekk

05.07.2016

24. juni 2016 kl 13.30 hadde Museum Nord gleden av å åpne en ny utstilling i Kjøpsvik. En tidligere blomsterbutikk i Hovedveien 20 er totalt forandret og huser en utstilling du ikke har sett maken til.

Tysfjords geografi, historie og befolkning er mangfoldig. Både fremveksten av industrien, forholdet mellom same og bumann og lokal patriotisme har skapt splid. Denne utstillingen løfter frem noen særtrekk ved kommunens utvikling frem til i dag.

Tysfjordinger kjent for å kunne grave etter verdier i berg og fjell. Både i Kjøpsvik og på Drag finnes industri som viser dette. Utstillingen som skal åpne handler også om å grave – nemlig i Tysfjords historie. Vi graver i tid for å finne ut noe om dagen i dag. Det er særlig disse temaene vi undersøker: identitet og kultur, folketall og mennesker i bevegelse, samene i Tysfjord, fiskeri, industri og skole.

I tillegg har vi fått hjelp fra skoleelever i Kjøpsvik til å lage et unikt fotogalleri, og alle som er interesserte i hvordan Kjøpsvik så ut før skal få boltre seg i historiske bilder.

Unge i alle aldre kan krabbe inn i en mystisk grotte for å møte en fryktelig gammel isbjørn.

Det skulle bare mangle om vi ikke presenterte Stetind også, på en ny måte.

I tillegg blir det vist film i eget rom, og i hver en krik og krok i lokalet vil den interesserte finne noe å undre seg over.

Det er brukt lokal sement, kvarts og mye annet for å bygge utstillingen, så vi påstår den er Made in Tysfjord.

 

Håper flest mulig vil komme både på åpning og i tiden etter for å få en helt spesiell opplevelse midt i Kjøpsvik.

Velkommen!
 

Museum Nord


Sprekk_400x246.jpg

Vedlegg: Museum Nord, avd. Kjøpsvik