Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk
A A A
 

Nyhetsarkiv

fiskesprell

Fiskesprell


  1 / 5 
 
Kursholderne 
Kursholderne
 


Torsdag 15.9.2011 inviterte Folkehelsekoordinator i Tysfjord kommune 8 barnehager fra Tysfjord, Hamarøy og Steigen, samt helsesøstre til Fiskesprell på Innhavet skole.

Kurslederne Carina Ottesen, ernæringsfysiolog, og Eldri Onshus, lærer i mat og helse, loste deltakerne flott igjennom en dag fylt med både teori og praksis. Målet med kurset var: ”Å inspirere, motivere og stimulere til økt sjømatkonsum i barnehagen.” Og det manglet ikke på inspirasjon. Kurset bød på erfaringsutveksling, teori om barns ernæringsmessige behov og praksis.
 
Ernæringsfysiolog Carina Ottesten forklarte blant annet hvor viktig det var at barna fikk ett ernæringsmessig godt måltid i barnehagen. De nasjonale anbefalingene gir lite rom for fint brød, nugatti, syltetøy og sjokomelk til hverdags. Mange av barnehagene fortalte også hvordan de med stor suksess hadde innført smoothie i bursdagsfeiringen og byttet ut de tradisjonelle pølsene med fiskekaker som turmat.
 
I praksisdelen tryllet deltakerne frem 15 fantastiske fiskeretter blant annet: Fisk i en fei, havets skattekister og fiskeburgere. Deltakerne var skjønt enige om at de etter endt kurs var både motivert og inspirert til å prøve ut oppskriftene både i barnehagen og hjemme.
 
Alle barnehagene fikk også med seg oppskriftshefter og aktivitetshefter til alle barna i barnehagen. Så foreldre skal ikke bli overrasket hvis deres barn kommer hjem og gjerne vil ha skattekister, fiskeburgere eller fisk i en fei til middag.