Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk
A A A
 

Nyhetsarkiv

oppslagstavle

Fiberbredbånd for framtidig samfunnsutvikling

Hva betyr ekte fiberbredbånd for framtidig samfunnsutvikling i Steigen, Hamarøy og Tysfjord?

Signal Bredbånd AS ønsker å invitere kommunene, politikere og næringsliv i regionen til lunsjmøte tirsdag 27.09. på Hamsunsenteret, der vi vil sette fokus på hva framtidsrettet bredbånd og Fiber vil bety for sikring av framtidig næringsutvikling, sysselsetting og for det kommunale tjenestemangfoldet.
 
Tema på møtet vil være – ”Bredbånd i ett nasjonalt, regionalt og lokalt perspektiv”
-          Sted:             Hamsunsenteret på Oppeid
-          Tid:                tirsdag 27.09.2011, kl 12:15 – kl 14:00
 
Foruten Adm. Dir. i Signal Hans Larsen har vi vært så heldige å få ansvarlig redaktør i Telecomrevy, Arne Joramo, til å dele sine erfaringer og refleksjoner på hva bredbånd betyr både ut fra ett nasjonalt, regionalt og lokalt perspektiv (se vedlagt invitasjon for mer informasjon og påmelding).
 
Vi legger opp til at møte skal være en arena hvor det er anledning til å stille spørsmål og diskutere de mulighetene temaet bredbånd har for deg, din virksomhet og Fauske som lokalsamfunn.
 
Påmelding snarest men senet innen torsdag 22.09. til Signal Bredbånd v/Stein Roar Kristiansen (stein.roar@signal.no / tlf 48 04 36 70)
 
 
 
Svartisenprosjektet – Ny fibermotorvei fra Glomfjord til Lovund som står ferdig i 2011:
Som Nord Norges største telekomselskap har vi i Signal de senere årene arbeidet sammen med kommunene Meløy, Rødøy og Lurøy, det lokale næringsliv og kraftselskapene Meløy Energi AS og Rødøy-Lurøy Kraftverk AS med å bygge en helt ny fibermotorvei fra Glomfjord til Lovund. Prosjektet er trolig den største innovative nyinvesteringen på samferdsel i Nordland siden jernbanen til Bodø ble ferdig for snart 50 år siden. Prosjektet har støttet av Nordland Fylkeskommune.
 
Områdene som via dette prosjektet nå blir knyttet opp til fratidens fibermotorveien er Holandsfjorden, Halsa, Ågskardet, Tjongsfjorden, øyene Rødøy, Indre Kvarøy, Onøy/Lurøy, Sleneset og Lovund. Dette betyr at både lokalbefolkningen, hytteeier, lokalt næringsliv og kommunene i området nå har fått tilgang til en supermotorveien som vil gi store og positive ringvirkninger for regionen.
 
Litt lesestoff:
Sender med to artikler fra en helt fersk rapport (publisert 10.09.2011) utarbeidet av Nexia for Fornyings-, Administrasjons- og Kirkedepartementets som beskriver tilstanden og status på bredbåndsdekningen i Norge.
Se her.