Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk
A A A
 

Nyhetsarkiv

ikon rorvikgaard

Familiedag på Rørvik gård

 

Familiedag Rørvik gårdLørdag 11. juni gjentar vi for tredje året suksessen med ”åpen gård” på Rørvik gård i Tysfjord – en aktivitetsdag for hele familien.
 
Rørvik gård er nå fredet av Riksantikvaren, og i år framstår anlegget i ferdigrestaurert prakt. Alle bygningene er ferdig malte og har fått nye torvtak. Ta en tur på ”åpen gård” og se selv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blir muligheter for rideturer og kjøring med hest og vogn. Hanegal vil ljome over Rørvik, og er du heldig får du også svaret på hva som kom først; høna eller egget. Kaniner har vi også. Vi tar også sikte på å kunne demonstrere maling av korn på bekkekverna. Ellers blir det litt historie og sannferdige skrøner i et uhøytidelig miljø.
 

Fast program:
-          Kl 11.30: Omvisning i alle bygningene ved Leif Kristian Klæboe og Herleif Rørvik.
-          Kl 12.30: den prestisjetunge konkurransen i hesteskokasting.
-          Kl 13.30: guidet tur til naustet ved Båtstøvatn.
 
 
Innimellom alt dette kan du kjøpe mat og drikke, ta en ridetur eller hygge deg i en avslappet atmosfære.
 
Været er ingen hindring. Blir det regn og surt, er det arrangert benker og bord innomhus i alle bygningene.
 
Arrangementet er for øvrig gratis og det er ordnet med fritak for bompenger for alle som besøker Rørvik gård denne lørdagen. For å komme til Rørvik tar du av fra E6 mot Kalvik, derfra er det skiltet videre.
 
 
 
Arrangementet er et samarbeid mellom Stiftelsen Rørvik gård, Nuortta-Sállto Hæsstasiebrre/Nordsalten Hesteklubb, Divtasvuona suohkan/Tysfjord kommune og Museum Nord – Tysfjord Museum.