Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk
A A A
 

Nyheter

"Evige øyeblikk"

02.06.2016

Onsdag 8. juni kl 12.00 åpner Museum Nord-Divtasvuodna/Tysfjord utstillingen «EVIGE ØYEBLIKK» om fotografen Magdalene Norman (1877-1979) på den flotte, gamle låven på Korsnes. Det var på dette stedet Magdalene ble født og vokste opp, der var hit hun returnerte langt senere i livet og tok jobben som poståpner og dampskipsekspeditør.

Personer som husker henne forteller om en livsglad og viljesterk dame, med salt i replikken og sans for festlig lag med gode venninner.
Først og fremst var hun fotograf. Og er det bildene hennes som er sentrale i utstillingen.

I møtet med fotografiene håper vi at du blir bedre kjent med Magdalene, og med tiden hun levde i og personene hun foreviget. Det er mye vi ikke vet om livet hennes. Men noen biter i puslespillet finnes. Og når vi legger bitene sammen, begynner spennende ting å skje.

Ønsket vårt for utstillingen er at du ikke bare skal se , men se inn i Magdalene Normans fotografier

Med på veien utstyres du med fakta og kunnskap om Magdalene, mennesker hun var glad i, som hun fotograferte, reiser og steder hun bodde.
Bildene er delt inn i ulike temaer, som vi med små tekster forklarer og kommenterer etter som du beveger deg innover.

Det er sagt at det man er redd for å miste, fotograferer man. Kanskje det er noe å tenke på etter møtet med Magdalene Norman på Korsnes? Hva er dine favorittmotiv?

Velkommen!

 

 TM.F2010-01-300_300x407.jpg