Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk
A A A

Flytte til Tysfjord?

Hvis du tenker på å flytte til Tysfjord kan informasjonen på denne siden gi deg en introduksjon til hvilken infrastruktur du kan forvente å finne her og hvilke opplevelser området kan tilby.

Spekkhogger Stetind

 

Barnehager
Det er fire barnehager i Tysfjord. En av dem holder til i kommunesenteret Kjøpsvik, en på Storjord og to av dem er lokalisert på Drag. Den ene på Drag har hovedfokus på samisk språk og kultur. Det er tilnærmet full barnehagedekning i kommunen.

 

Skoler
Tysfjord har tre grunnskoler. En i Kjøpsvik, en på Drag og en på Storjord. Det er ikke videregående skole i kommunen. Nærmeste videregående holder til på Oppeid på Hamarøy.

 

Kommunale boliger
Vedr. informasjon om utleie av kommunale boliger kan henvendelser rettes til serviceavdelingen.

 

Friluftsliv
Friluftsmulighetene i Tysfjord er svært allsidige. Naturen gir mulighet for både fjell- og fjordaktiviteter som ski, klatring, dykking, sjø- og ferskvannsfiske. Turterrenget er mangfoldig og gir utgangspunkt for både små og lengre turer i skog eller fjell. Se punktet turistinformasjon for utfyllende opplysninger.

 

Avstander
Narvik: 100 km, reisetid bil ca. 1,5 t.
Bodø: 200 km, reisetid bil ca. 3 t .

 

Klima
Tysfjord har et stabilt nordnorsk klima, med variasjoner etter årstidene. Sommertemperaturene kan variere fra 8 ²C til 28 ²C. Vinteren er lang og det er oftest snø i perioden desember til april.

Med informasjon om Tysfjord-været:
TV2
Meterologisk institutt